Dle barvy

Základní rozdělení vín dle barvy se týká tichých vín
  • Bílé víno se vyrábí z bílých i červených hroznů (například Tramín červený) a svoji barvu získá tím, že se hrozny kvasí bez slupek.
  • Červené víno se vyrábí z modrých hroznů, které obsahují červené barvivo ve slupkách. Rmut se kvasí déle a za vyšších teplot, než je tomu u bílého vína. V červeném vínu jsou proto ve vyšší míře obsaženy třísloviny.
  • Růžové víno vzniká také z modrých moštových odrůd, slupky z hroznů se však nechají se rmutem naležet jen krátce – obvykle 4 až 6 hodin.

 

Nastavit sestupně
produktů na stránku
Stránka:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Nastavit sestupně
produktů na stránku
Stránka:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5