Zimní otevírací doba PRODEJNY, SERVISU a PŮJČOVNY: Po: 8-18hod, Út-Čt: 8-16hod, Pá: 8-18hod (platí 2.1.2025 - 31.3.2025). 

Dle obsahu cukru

Vína rozdělujeme dle zbytkového cukru do 4 skupin

  • Suché víno – obsah zbytkového cukru do 9 gramů/litr.
  • Polosuché víno – obsah zbytkového cukru v rozmezí 4-12 gramů/litr.
  • Polosladké víno – obsah zbytkového cukru v rozmezí 12-45 gramů/litr.
  • Sladké víno – obsah zbytkového cukru nad 45 gramů/litr.


Zbytkový cukr
 je ovlivněn procesem kvašení, kdy se cukr mění na alkohol. Jeho obsah nám tedy říká, kolik ho po kvašení zůstalo. Udává výslednou chuť vína. Uvádí se v gramech na litr.

Nastavit sestupně
produktů na stránku
Stránka:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Nastavit sestupně
produktů na stránku
Stránka:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5