SIFOS šlehačkové bombičky
ŠLEHAČKOVÉ BOMBIČKY
Šlehačkové bombičky vypadají na první pohled stejně jako bombičky sifonové. Bombička je naplněna kapalným potravinářským oxidem dusným - N2O. Tento plyn se používá jako šlehací a hnací médium pro výrobu šlehačky ve šlehačkových lahvích. Surovinou je tekutá smetana ke šlehání, která je k dostání v každém obchodě s potravinami.
Hustotou, chutí a vzhledem může takto vyrobené šlehačce konkurovat snad pouze šlehačka ručně našlehaná, jejíž příprava je však neskonale složitější. Zdaleka jí nemůžeme srovnávat se sprejovými "šlehačkami". Kdo jednou vyzkoušel rozdíl, těžko by se ke sprejové šlehačce vracel. Vlastní příprava umožňuje, na rozdíl od sprejů, připravit si šlehačku podle chuti - neslazenou, slazenou, vídeňskou (přídáním pravého kakaa), ovocnou (přidáním a důkladným rozmícháním instantního prášku) apod. Fantazii se meze nekladou.
Stejně jako u sifonu i u šlehačky platí, že její kvalitě prospěje odstátí v lednici. Navíc v lahvi vyrobená šlehačka je uzavřená v ochranné atmosféře oxidu dusného a není třeba ji okamžitě spotřebovat. V lednici vydrží několik dní, aniž by došlo k jakékoliv újmě na kvalitě či chuti.